Volledig scherm
Carla's verhuisde van het Thorbeckeplein naar de Raadhuisstraat, waar het terras aan de Rijn heeft. Archieffoto © Martin Sharrott Fotografie

'Gemeente speelt ook rol in sluiten Carla's Lunch en Diner'

Carla's Lunch en Diner, aan de Raadhuisstraat in Alphen, sluit zondag de deuren. 'Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing', meldt eigenaar Erik Willemse. 

Willemse is zeven jaar eigenaar geweest van de koffiezaak. Overigens was hij al de vierde eigenaar van de zaak die sinds 1990 in Alphen te vinden was. Onder zijn leiding verhuisde de koffietent noodgedwongen vanaf het Thorbeckeplein naar de Raadhuisstraat, slechts een paar honderd meter verderop. Die verhuizing viel duurder uit dan gepland, zegt Willemse nu. ,,Ook heb ik te maken gehad met een belastingonderzoek, waar ik te zwaar voor ben bestraft. Ik had geen dervingslijsten ingevuld. Door deze zaken had Carla's geen spek op de botten."

Tel daar een hoge huur én de vele nieuwe horecazaken in het centrum bij op en een noodscenario tekent zich af. ,,Ik heb gezocht naar een koper, maar dat liep stuk op de huurprijs. Ik vind wel dat de gemeente hier een rol in speelt. Zij blijven vergunningen afgeven aan horecazaken. Ik ben dan misschien de eerste, maar ik zal zeker niet de laatste zijn die de deuren moet sluiten."

De Alphenaar wil het ondernemen achter zich laten en gaat nu op zoek naar een baan als kok. Carla's is nog tot en met zondag open.