Volledig scherm
Ambassadeur Mirjam Blaak van Oeganda was vanuit Brussel naar Brood & Ko gekomen om het eerste bananenbrood in ontvangst te nemen. © Marnix Schmidt

Genoeg bananenbrood voor bouw bakkerij in Oeganda

Bij Brood&Ko in Bodegraven zijn het afgelopen half jaar meer dan 5.500 bananenbroden over de toonbank gegaan. Daardoor hebben Ko van Daalen en zijn zoon Stefan genoeg geld opgehaald om in Oeganda een bakkerij te bouwen, drie mensen op te leiden en een voorraad grondstoffen mee te geven om daadwerkelijk te beginnen.

Brood&Ko steunde met de verkoop van de bananenbroodjes de stichting Bake for Life. Deze stichting heeft bakkerijen in Oeganda waar onder meer gehandicapten, wezen en alleenstaande moeders het bakkersvak leren en daarin gaan werken. Per verkocht bananenbroodje ging 50 cent naar Bake for Life.

Om genoeg geld op te halen om een bakkerij te bouwen, moesten minimaal 5.500 bananenbroodjes worden verkocht. Dat is gelukt. Bij de start van de actie kwam de ambassadeur van Oeganda Mirjam Blaak naar Bodegraven om meer te horen over de actie en de broodjes die bestaan uit overrijpe bananen, boter, eieren, pinda's en kokos te proeven. ,,Dit soort acties hebben we nodig voor de economie in Oeganda'', vertelde zij toen. Een cheque met het precieze bedrag dat is opgehaald wordt vrijdagochtend uitgereikt bij de winkel van Brood&Ko aan de Prins Hendrikstraat in Bodegraven.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.