Volledig scherm
Winkeliers in aktie voor gratis parkeren in het centrum. Van links naar rechts, Sander van Ongestuukt, Sander van Eye Care, Oscar van Oscar Shoes en Marieke van Flyer © Merel Klijzing

Gratis parkeren dankzij winkeliers in Alphen

Van het aanbod van vier winkels in de Van Mandersloostraat in Alphen, die sinds maart het eerste uur parkeren vergoeden voor hun klanten, wordt gretig gebruik gemaakt. 

,,Mensen vinden het een stuk service, er wordt dagelijks gebruik van gemaakt”, zegt Sander Niesthoven van mannenzaak Ongestuukt, die samen met Oscar Shoes, opticien Eye Care en kledingwinkel Flyer begon met de actie. Mensen die in één van de vier winkels in het centrum een aankoop doen, kunnen op het vertoon van het parkeerticket een korting krijgen die gelijk staat aan de kosten voor het eerste uur parkeren.

Parkeerkwestie

Niesthoven hoopt in het najaar meer winkels bereid te vinden mee te doen.  Alphen onderzoekt momenteel de parkeerkwestie in het centrum. Het praat met ondernemersvereniging VOA en Stichting Centrummanagement over de eerste 60, 90 of 120 minuten gratis parkeren in het stadshart.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.