Volledig scherm
Visieplan Alphen, Van Mandersloostraat © VHRL/Buro Toob

‘Groen stadshart? Haal dan ook het onkruid in de wijken en dorpen weg’

Leuk, het plan voor een vergroend stadshart, maar dit rijmt niet met de bezuinigingen op groenonderhoud. Dat vinden SP en Wijken- en Kernenbelangen (WKB).

Gisteren is het Visieplan Stadshart Alphen 2022 aan het college van b en w gepresenteerd. De rode draad: een groen hart oog voor het Romeinse verleden. ,,Ik heb niets tegen een groen stadshart, maar het rijmt niet met de vorige week aangekondigde bezuinigingen op het groenonderhoud”, zegt SP-voorman Harre van der Nat. 

Quote

Het plan heeft leuke elementen. Die Romeinse wachttoren. Grandioos. Maar er wordt net gedaan of zíj het allemaal verzonnen hebben

Machiel van der Schoot

,,In de omliggende dorpen klagen mensen over het onkruid. Toen ik dit aankaartte in de raad, hield het college de kaken stijf op elkaar. En nu ineens wordt dit plan, waar de raad niets van wist, uit de hoge hoed getoverd.” 

Peter Bontekoe (WKB) vindt het plan ‘een grote stap voor een college dat wil bezuinigen op groenonderhoud’. 

Ondernemer Machiel van der Schoot had ooit ook het plan om de Van Mandersloostraat te vergroenen met Boskoopse producten, om zo een soort tentoonstelling voor het kwekersgebied in Alphen te creëren. ,,Het plan heeft leuke elementen. Die Romeinse wachttoren. Grandioos. Maar er wordt net gedaan of zíj (reclamemannen Toob Alers en Jan Verheul, red.) het allemaal verzonnen hebben. En ‘groen’ is een marketingterm die je momenteel in elke moderne stad hoort.” 

Dolbij is Leo van Sister, voorzitter van de Vereniging Vrienden van Archeon. ,,Ik ben heel blij dat in de visie ook de historie verankerd zit.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195