Met allerlei voorlichtingsacties op ondermeer scholen (op de foto leerlingen van het Scala College) probeert Alphen de inwoners tot afval scheiden aan te zetten.
Volledig scherm
Met allerlei voorlichtingsacties op ondermeer scholen (op de foto leerlingen van het Scala College) probeert Alphen de inwoners tot afval scheiden aan te zetten. © Martin Sharrott Fotografie

Groenbakken bij flats moeten berg restafval in Alphen doen slinken

Alphen krijgt er nog een harde dobber aan om de afvalberg te laten slinken en zet daarvoor gft-bakken bij flats. B en w van Alphen hebben in de gisterenmiddag gepresenteerde begroting 2020 aangekondigd dat de afvalstoffenheffing met 9 procent omhoog gaat. Het tarief wordt dan zo’n 278 euro (nu 255 euro) voor meerpersoonshuishoudens. Eenpersoons huishoudens moeten ruim 196 euro gaan betalen, tegen 180 euro nu.

 1. Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Noodkreet CNV aan kabinet: ‘Aantal burn-outs tijdens pandemie verdubbeld’

  Eenzaamheid, korte lontjes en werkstress. Achter de voordeur hebben thuiswerkers het tijdens de pandemie hard te verduren. Het aantal mensen dat kampt met burn-outklachten is volgens vakbond CNV sinds oktober vorig jaar zelfs verdubbeld. Dit blijkt uit onderzoek onder 2600 CNV-leden. Eén op de vijf daarvan zegt dicht tegen een burn-out aan te zitten. Zeven maanden geleden waren dat er 'slechts’ één op de tien.
 1. Catharine (83) geeft Kamerleden wijze raad met winnende spreuk
  Play

  Catharine (83) geeft Kamerleden wijze raad met winnende spreuk

 2. Reisbranche heeft het meteen druk nu vakanties voorzichtig geboekt worden
  Play

  Reisbran­che heeft het meteen druk nu vakanties voorzich­tig geboekt worden