Volledig scherm
Petitionaris Ricardo van den Belt plakte 30-km-stickers op en voorzag het gele poppetje van een extra opvallend vaantje. © Peter Franken

GroenLinks en D66 eisen maatregelen voor ‘onveilige’ Kalkovenweg

In navolging van petitionaris Ricardo van den Belt hebben ook raadsleden Pieter Jan Morssink (D66) en Marijke Kottenhagen (GroenLinks) hun zorgen geuit over de verkeersveiligheid op en rondom de Kalkovenweg. 

De fracties van die twee partijen stellen daarover vragen aan het college en hopen dat de gemeente ingrijpt. Deze week uitte Ricardo van den Belt, bewoner van de Stoelmatter, zijn onvrede over het feit dat er ‘kneiterhard’ gereden wordt op de dertigkilometerzone van de Kalkovenweg (tussen de rotonde Bezembinder tot aan de T-splitsing Jeltje de Bosch Kemperstraat). ,,Ze rijden hier soms tachtig per uur. Ouderen kunnen amper oversteken en mijn hart slaat op tilt als ik met mijn kinderen naar buiten loop.”  

Een éxtra opvallend vaantje in de handjes van het gele waarschuwingspoppetje en het opplakken van twaalf 30-kilometer-stickers richtten niet genoeg uit. Hij verzamelde tot nu toe 110 handtekeningen. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.