Luuk van Houwelingen uit Alphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luuk van Houwelingen uit Alphen. © Frank de Roo

‘Groentje’ Luuk (17): ‘Laat naar bed gaan en laat opstaan is ook structuur toch?’

Groentje17-jarigen: ze staan op de springplank naar volwassenheid. Charlotte de Heij gaat voor deze rubriek in gesprek met zo’n ‘groentje’ uit het Groene Hart. Vandaag: Luuk van Houwelingen uit Alphen.

Quote

Waarom leren we in plaats van wiskundige formules niet hoe je verzekerin­gen regelt en belasting­aan­sla­gen invult

Luuk van Houwelingen

School is leuk omdat…
,,Nou, school vind ik niet bepaald leuk. Het is wel een enorme meevaller dat ik voor de havo slaag zonder eindexamen te hoeven doen. Vorig jaar ben ik zwaar gezakt, omdat ik in plaats van met huiswerk vooral bezig was met het versterken van mijn sociale contacten. Dit jaar zit het dus mee, al sta ik nog steeds twee tekorten voor natuurkunde en scheikunde. Ik zie wel echt uit naar het hbo, vooral omdat ik me dan helemaal kan focussen op één richting. Nu krijg ik nog te veel verschillende vakken die niks met elkaar te maken hebben.”|

Wat ga jij
never nooit doen, wat je ouders doen?
,,Ik ga in ieder geval nooit de baan doen die zij hebben. Mijn vader is docent op de pabo, mijn moeder werkt in de zorg. Die richtingen spreken mij allebei totaal niet aan.”

Wat bewonder je in ze?

,,Mijn vader geeft mij veel vrijheid, dat is erg fijn. Ook is hij echt nooit boos. Als ik later kinderen heb, wil ik ook altijd die rust kunnen bewaren. Mijn moeder is een zorgzaam en liefdevol type.”