Volledig scherm
De 4-jarige Lotte bezoekt met haar oma de kinderboerderij in het Bospark, Alphen aan den Rijn. © Martin Sharrott Fotografie

Handreiking voor Alphense kinderboerderijen: extra geld voor personeel

Stichting Alphense Kinderboerderijen krijgt jaarlijks 20.000 euro extra subsidie. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Het geld kan worden ingezet om het personeelsbestand van de stichting uit te breiden. De gemeente adviseert het bestuur van de kinderboerderijen samen te gaan werken met Rijnvicus. ,,Dat is de goedkoopste oplossing”, zegt wethouder Leo Maat (GroenLinks, dierenwelzijn). 

De gemeente wil bovendien de gebouwen van de kinderboerderijen verduurzamen, zodat het bestuur kosten kan besparen op de energierekening. De gemeente zal de kosten hiervan voor haar rekening nemen. ,,Het doel is drie toekomstbestendige kinderboerderijen.” 

Klimpark

De kinderboerderij in het Zegerslootgebied is in gesprek met de eigenaren van kiprestaurant Bij Hen over een samenwerking. De Alphense ondernemers willen een klimpark realiseren, maar zoeken nog naar een geschikte locatie. Met de gemeente en de kinderboerderij zijn de horeca-ondernemers nu overeengekomen dat het klimpark op het terrein van de kinderboerderij zou kunnen komen. 

Voor iedere bezoeker van het klimpark ontvangt de kinderboerderij vervolgens een vast bedrag. ,,Een winwin-situatie”, stelt Maat. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195