Volledig scherm
Ron Moons en Vera Uithol zijn in het huwelijk getreden. Het bruidspaar wordt begeleid door zo'n 70 gemotoriseerde vrienden. © Pim Mul

Harley-huwelijk in Hazerswoude-Dorp

Motorliefhebbers met trouwplannen? Dan ga je voor een motorbruiloft met heel veel motorvrienden. Ron Moons en Vera Uithol uit Hazerswoude-Dorp trouwden zaterdag op de Harley Davidson.

Aan het einde van de ochtend is het enorme drukte bij het woonhuis van de bruidegom aan de Voorweg. Zo’n 70 motorvrienden hebben zich verzameld, plus familie en overige bruiloftsgasten. Stoere mannen en vrouwen in motorjacks zetten hun blinkende bolides op het tuinpad. De motorrijders zullen een bruidstocht maken, met als stralend middelpunt het gelukkige paar op de bruidsmotor. 

Verzot

De tocht gaat via Boskoop naar de trouwlocatie: dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude. Vera in haar kanten bruidsjapon gaat achterop de motor bij Ron. Het stel draagt voor deze ene keer geen helm. ,,Anders verpest ik meteen mijn kapsel,” zegt de bruid.

Ron (47) en Vera (46) leerden elkaar kennen via een datingsite, ze zijn inmiddels ruim een jaar samen. ,,Op onze eerste date maakten we een ritje op de motor van Ron,” vertelt Vera. ,,Dat vond ik geweldig, ik wilde altijd al op motorrijles.”

Ron raakte als jonge tiener verzot op motoren. ,,Vooral Harley Davidson. Toen ik achttien werd, heb ik meteen mijn motorrijbewijs gehaald. En een motor gekocht.” Sinds kort heeft ook Vera haar papiertje en is ze net als Ron lid van een officiële Harley Davidson club.

Amazonezit

De bruidegom heeft een select gezelschap motorvrienden uitgenodigd voor zijn bruiloft. Uiteraard komen die allemaal op de motor. ,,Leden van mijn eerste chapter en mijn huidige chapter. En verder vrienden uit heel Nederland en België.”

De motorstoet krijgt veel belangstelling onderweg. Vooral de elegante bruid in amazonezit baart opzien. ,,Ladylike? Ja, maar dat moet wel met die bruidsjurk.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195