Hefbrug in Boskoop afgesloten
Volledig scherm
Hefbrug in Boskoop afgesloten © MediaTV

Hefbrug Boskoop in de zomer maand dicht door werkzaamheden

De hefbrug van Boskoop gaat in mei een weekend en in de zomer bijna een maand dicht vanwege werkzaamheden. 

Dat meldt de provincie Zuid-Holland. Er is nog meer onderhoud nodig aan de brug om de periode tot het groot onderhoud van 2024 zonder problemen te kunnen overbruggen. De hefbrug lag er van 10 oktober tot 20 november 2019 uit omdat de torens instabiel waren en verstevigd moesten worden. Auto- en vaarverkeer moest wekenlang omreizen. 

Niet al het werk is die periode gedaan. Zo moeten rechthoudkabels vervangen worden. Dat gebeurt in het weekend van 2 en 3 mei. De brug is dan het hele weekend gestremd voor auto- en vaarverkeer. 

Ook moeten onder meer kooiladders, hijs- en neerhaalkabels worden vervangen. Dat gebeurt tussen 12 juli en 8 augustus. De brug is dan afgesloten voor automobilisten. Voor scheepvaart wordt de brug ‘in bloktijden’ bediend die worden afgestemd met beroepsschippersclub Schuttevaer. In het weekend van 18 en 19 juli is de brug ook voor scheepvaart gestremd. 

Er komt in de zomer een pontonbrug voor fietsers en voetgangers. 

 1. Onwerkelijk stil in Alphens vogelpark: Avifauna blijft vliegen met arenden om de routine te behouden
  PREMIUM
  VIDEO

  Onwerke­lijk stil in Alphens vogelpark: Avifauna blijft vliegen met arenden om de routine te behouden

  Het is een onwerkelijk gezicht bij de vogeldemonstratie in Avifauna. Normaal zitten er vele tientallen mensen op de tribune als de machtige zeearend over de vijver komt aanvliegen. Nu is het leeg en stil. ,,Dit is natuurlijk niet waar we het hele jaar voor werken’’, zegt verzorger Rob Baaijens (24), die een stukje vlees naar de arend gooit. ,,Maar we blijven lekker met ze vliegen. Dat vinden de vogels het fijnst en dan zijn we er ook helemaal klaar voor als het park weer open mag.’’
 2. Scholieren en docenten ‘gevangen’ op zeilschip door corona: ‘Dit is het meest vrije stukje Nederland’
  PREMIUM

  Scholieren en docenten ‘gevangen’ op zeilschip door corona: ‘Dit is het meest vrije stukje Nederland’

  Vijfentwintig middelbare scholieren, vier docenten en twaalf crewleden zitten door het coronavirus vast op het zeilschip Wylde Swan. In het Caribisch gebied werden alle havens gesloten. Daarom komt het schip nu zeilend terug naar Nederland. Onder de opvarenden zijn engineer Pim van Dijk uit Vinkeveen en wiskundedocent Ben Geels uit Gouda. ,,Geen zorgen hoor, wij vermaken ons hier uitstekend.’’