Volledig scherm
Henk Angenent wint in 1997 de Elfstedentocht. © Dagbladunie

Henk Angenent gidst fietsers naar de finish

Verkocht! Op 8 april rijdt Henk Angenent, de winnaar van de laatst gehouden Elfstedentocht (in 1997), in de Rotary Bike Challenge met start in Ter Aar voorop in het wielerteam John Kroes en partners en Koosje de Koeijer. Op een spontane veiling tijdens de kick-off van de Bike Challenge in het Alphense restaurant Eight bracht de schaatsheld afgelopen week 3.000 euro op voor het goede doel: de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. 

De Hospicegroep begeleidt mensen in een terminale levensfase. In Alphen staat een hospice aan de Berkenstraat. Er komt een nieuw pand aan de Lupinesingel.

Ambassadeur

Angenent heeft zich als ambassadeur aan de Rotary Bike Challenge verbonden, ten bate van dit goede doel. Hij gaat het team Kroes-De Koeijer 120 kilometer lang coachen over de fietspaden door het Groene Hart, waar hij zelf vaak trainde.

Andere teams die de 120 kilometer gaan rijden kunnen ook een pittige voorrijder krijgen: dan moeten ze bieden op één van de SwaboLadies, de semi-professionele eliterijdsters van teammanager Ed den Outer.

Tien wielerteams

Tijdens de kick-off van de Rotary Bike Challenge schreven zich al tien wielerteams in. Organisator Dennis van der Werff denkt dat het minstens verdubbelt. Het inschrijfgeld van teams die 120 kilometer rijden en individuele fietsers voor de 70 en de 30 kilometer gaat naar de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. Die kreeg na de eerste editie van de Bike Challenge, vorig jaar, ook al 3.000 euro.