Volledig scherm
PREMIUM
'Dirigent' en kroegbaas Bart Hogenboom hanteert de baton 'met evenveel souplesse als de schuimspaan en de biljartkeu.'' © foto ricardo smit

Het dirigeren geeft wel een 'machtig gevoel'

Niet minder dan 550 mensen zagen de 20-jarige student theaterwetenschappen Sander van Egmond zaterdagavond de eerste editie van de Maestro van Roelofarendsveen winnen.

Quote

Je flirtte met de zaal

Marije Ammerlaan

Samen met de supergeconcentreerde wethouder Floris Schoonderwoerd (39) bereikt Van Egmond de finale, waarna de leden van het fanfare orkest van Liefde voor Harmonie het laatste woord krijgen. ,,Ik had geen andere uitslag verwacht. Sander dirigeerde de Hongaarse Dans nr. 5 van Brahms zó goed: hij dwong het orkest naar hem te kijken. Dat is heel knap'', zegt kroegbaas Bart Hogenboom (36).

Zelf is hij een van de acht deelnemers aan de muzikale strijd. ,,Ik wist van tevoren dat Sander de meeste kans maakte op de gouden baton. Toch heb ik mijn uiterste best gedaan er iets moois van te maken. Want als ik ergens aan meedoe, dan wil ik ook winnen. Ik vond het zo lekker gaan, dat ik eigenlijk nog wel een poosje had willen doordirigeren'', aldus Hogenboom.