Jenneke van Wijngaarden is naar aanleiding van de Netflix-serie The Queen’s Gambit weer begonnen met schaken. De kunstenares heeft ook een Queen's Gambit mondkapje ontworpen, dat zelfs is opgemerkt door schaakgrootmeester Kasparov.
Volledig scherm
PREMIUM
Jenneke van Wijngaarden is naar aanleiding van de Netflix-serie The Queen’s Gambit weer begonnen met schaken. De kunstenares heeft ook een Queen's Gambit mondkapje ontworpen, dat zelfs is opgemerkt door schaakgrootmeester Kasparov. © Marlies Wessels

Het Groene Hart is in de ban van The Queen’s Gambit: ‘Schaken is opeens helemaal hip’

Het is een megahit en een mediahype. Kijkcijfers worden verpulverd, schaken was nog nooit zo sexy en Beth Harmon is het nieuwste stijlicoon. Netflixserie The Queen’s Gambit breekt wereldwijd alle records. Ook het Groene Hart is in de ban van Beth en het magische schaakspel.

 1. Deze muziekvereniging schittert in nieuw tv-programma van Omroep Max: ‘Fantastisch om aan mee te doen’
  PREMIUM
  even vragen aan

  Deze muziekvere­ni­ging schittert in nieuw tv-programma van Omroep Max: ‘Fantas­tisch om aan mee te doen’

  Elke aflevering van ‘Het Dorp’, dat woensdagavond voor het eerst te zien is op NPO1, begint met de mars- en showband van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS) uit Aarlanderveen. Marcherend door het dorp speelt DSS een nieuw arrangement van het bekende nummer van Wim Sonneveld. Trombonist Ronald Valentijn (44) vertelt over dat enige en speciale optreden van 2020.
 1. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari

 2. Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'
  Play

  Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'