Volledig scherm
Er is vrijdagavond één aanhouding verricht aan het Topaasplantsoen. © Josh Walet

'Het is tuig van de richel dat dit flikt'

Politie en gemeente spraken vandaag over de situatie rondom het Topaasplantsoen in Alphen. ,,We moeten goed in kaart brengen wat hier nou aan de hand is", reageert de Alphense politiechef John Nieumeijer.

,,Het is jammer dat dit gebeurd is", zegt Nieumeijer over het bekogelen van zijn collega's. Er is vrijdagavond één aanhouding verricht.

Ank de Groot van RijnGouweLokaal gaat vragen stellen aan het college over de gebeurtenissen van afgelopen week. ,,Een paar weken geleden heb ik met bewoners gesproken over de overlast die ze ervaren. Er komen nu te veel klachten in één keer naar buiten. Het kan niet zo zijn dat daar een vrijstaat ontstaat. De politie moet optreden en handhaven. Er moet een plan van aanpak komen."

Robert Blom (NieuwElan) noemt de bekogeling van agenten 'schandalig'. ,,Het is tuig van de richel dat dit flikt. Het moet in de kiem worden gesmoord."

Het CDA vindt het terecht dat er daadkrachtig is opgetreden door de politie. ,,Wie zich niet aan de regels houdt, verdient straf", zegt Marjon Verkleij. Ze wil ook graag weten wat de oorzaak van het probleem is. ,,Het moet weer rustig en veilig worden in de wijk."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.