Willem Zandvliet uit Leimuiden past verschillende wetenschappen toe om energie te besparen en de verkeersveiligheid te verbeteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Zandvliet uit Leimuiden past verschillende wetenschappen toe om energie te besparen en de verkeersveiligheid te verbeteren. © Peter Franken

Hoe Willem met energiebesparen op licht per jaar tientallen verkeersdoden voorkomt

onder professorenIn deze rubriek portretteren we een wetenschapper uit het Groene Hart. Vandaag: Willem Zandvliet uit Leimuiden past verschillende wetenschappen toe om energie te besparen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Door aanpassingen op zijn adviezen zijn tientallen tot honderden verkeersdoden voorkomen.

 1. Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
  PREMIUM

  Zenuwach­tig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning

  En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden.
 1. Strandpaviljoenhouders Scheveningen: 'Laat maar komen!'
  Play

  Strandpa­vil­joen­hou­ders Schevenin­gen: 'Laat maar komen!'

 2. Dit was Nederland: dinsdag 20 april
  Play

  Dit was Nederland: dinsdag 20 april