Burgemeester Robbert-Jan van Duijn van de gemeente Nieuwkoop miste een aantal bezoeken aan inwoners vanwege de coronamaatregelen: ,,Liever had ik een gebakje mee gegeten.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Robbert-Jan van Duijn van de gemeente Nieuwkoop miste een aantal bezoeken aan inwoners vanwege de coronamaatregelen: ,,Liever had ik een gebakje mee gegeten.” © gratis

Hoera, de burgemeester komt (soms) weer langs: ‘Het liefst eet ik een gebakje mee’

60, 65 of 70 jaar getrouwd? De gezegende leeftijd van 100 bereikt? Veel mensen verheugen zich dan op het bezoek van ‘hun’ burgemeester. In deze coronatijd is dat echter allerminst zeker. Het hangt af van waar je woont in het Groene Hart of de burgemeester nog aan de deur komt. Een brief of een telefoontje is het alternatief.   

  1. Cor (61) ketende zich vast aan auto van minister Van Nieuwenhuizen: ‘Ik zal niet stoppen tot we minder vliegen’
    PREMIUM
    hoe is het nu met?

    Cor (61) ketende zich vast aan auto van minister Van Nieuwenhui­zen: ‘Ik zal niet stoppen tot we minder vliegen’

    In de rubriek Hoe is het nu met? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: ‘klimaatgekkie’ Cor Mastwijk (61), die zich acht maanden geleden vastketende aan de dienstauto van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. De inwoner uit Vinkeveen was de toenemende Schipholvluchten meer dan zat. ,,Ik had verwacht dat ik de gevangenis in moest.”