Saskia Joha van Hoeve Kazan start een crowdfunding om een roundhouse (een duurzame ronde houten stal) te kunnen realiseren voor hun grasgevoerde limousins.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Joha van Hoeve Kazan start een crowdfunding om een roundhouse (een duurzame ronde houten stal) te kunnen realiseren voor hun grasgevoerde limousins. © Merel Klijzing

Hoeve Kazan in Nieuwveen houdt limousins op een duurzame manier: ‘Wij willen een inspiratie zijn voor andere boeren’

Ze vragen niet veel. Een lapje grond met mals, sappig gras. En in de winter een dak boven hun hoofd. Dan zijn limousins in hun element en produceren ze een lekker stukje vlees. Binnenkort krijgt het koeienras bij Hoeve Kazan in Nieuwveen een nieuwe stal. Diervriendelijk en duurzaam. Mede dankzij crowdfunding.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.