Volledig scherm
Schade aan de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade na een verwoestende brand © Josh Walet

Hoogmade kan met dank aan ruim 30 zaalbouwers ‘gewoon’ kerst in het eigen dorp vieren

Hoogmade kerkt zeker tot eind januari ‘gewoon’ in het eigen dorp. In het dorpshuis worden ook de kerstvieringen gehouden.

Kort na de grote brand in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk, op 4 november, werd een dienst in het schoolgebouw van basisschool Ter Does gehouden en is uitgeweken naar Rijpwetering. 

De diensten worden nu in het dorpshuis gehouden. Elke week bouwt een team van meer dan dertig zaalbouwers de zaal op en af om een viering te kunnen houden. Dat werd gisteren voor het eerst gedaan. Hier zullen ook de kerstvieringen worden gehouden. 

De parochianen beraden zich nog altijd op herbouw en herstel. Ze komen op 14 december bij elkaar om ‘voorzichtig na te denken over de toekomst’. 

Stichting

Om geld in te zamelen voor de herbouw, is Stichting De Groene Punt opgericht.  Die stichting houdt in 2020 onder meer inzamelingen en veilingen om bij te dragen aan de herbouw van de kerk. 

De kerk is verzekerd voor brandschade, maar ‘naar alle waarschijnlijkheid vergoedt de verzekering nooit alles', schrijft de nieuwe stichting.  De Groene Punt, een verwijzing naar de torenspits, is opgericht in samenwerking met de parochie. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195