Volledig scherm
Artist impression van de plannen in voormalige V&D-gebouw in Alphen. © Gemeente Alphen

Horeca, winkels en 24 koopwoningen op plek voormalig V&D-pand

Op de plek van het te slopen V&D-pand herrijzen eind 2020 24 koopappartementen. Op de begane grond komen drie of vier winkels en een horecazaak. Welke dat zijn, is nog altijd niet bekend.

Na deze zomer wacht de sloophamer voor het al jaren leegstaande V&D-pand aan de Van Boetzelaerstraat. In de negen tot twaalf maanden daarna wordt het appartementencomplex ‘De Toussaint’ gebouwd. Dat complex krijgt 24 gasloze koopappartementen met een vraagprijs tussen de 3 en de 4,5 ton, zo maakten wethouder Gerard van As (volkshuisvesting/stadshart, Nieuw Elan) en initiatiefnemer Fabian Jonkmans van GARBE Institutional Capital Netherlands B.V., het vroegere Bouwfonds, woensdag bekend.

De woningen zijn vooral bedoeld voor tweeverdieners of senioren. Ze komen niet op de begane grond, maar er komt een centraal dakterras. Aan de kant waar nu de lege V&D-etalages zitten, komen drie tot vier winkels. Op de hoek van De Toussaint, waar de Van Boetzelaerstraat en de Toussaintstraat kruisen, komt een horecazaak. ,,Dat kan daghoreca worden, maar wellicht ook iets anders”, aldus Van As. Aan de achterzijde komt een parkeerterrein die plek biedt aan 32 auto’s.

Van As grijpt de presentatie van de plannen aan om een facelift van de Van Boetzelaerstraat aan te kondigen. Met name tegenover de V&D zijn de nodige winkels leeg komen te staan, zoals Game Mania en Banketbakker Van Vliet. Ook kledingszaak Jones & Jones sluit binnenkort de deuren.

Van As wacht nog op de Vereniging van Eigenaren, zegt hij, voordat er verdere plannen gesmeed kunnen worden.

Vraagprijs

Na ruim drie jaar van leegstand is straks nóg niet bekend welke winkels er komen. Toch is Van As niet bang voor een NS-station-scenario. Het voormalige Toor-hotel werd daar omgebouwd tot florerend appartementencomplex. Maar de winkels eronder zijn bijna twee jaar na dato nog altijd niet verhuurd. ,,De vraagprijs was daar veel te hoog. Voor dit plan zijn er al gegadigden.”Over namen wil de Nieuw Elan-wethouder apert niet speculeren.

Volledig scherm
Het voormalige pand van V&D aan de Van Boetzelaerstraat in Alphen. © Martin Sharrott

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195