Maarten van den Bergh revalideerde zeven maanden na een ongelukkige val van een ladder. Binnenkort mag hij naar huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van den Bergh revalideerde zeven maanden na een ongelukkige val van een ladder. Binnenkort mag hij naar huis. © Marnella Verschoor

Hovenier Maarten (25) mag na maanden revalideren naar huis: ‘Onvergetelijk wat ze allemaal voor mij doen’

Het leven van Maarten van den Bergh (25) veranderde vorig jaar compleet. Bij het afbreken van het huttenbouwterrein in Ter Aar viel hij van een ladder. Hij hield er een hoge dwarslaesie aan over. En een besef. ,,Ik word gewaardeerd om wie ik ben, niet om wat ik kan."

Quote

Sinds augustus ben ik niet meer thuis geweest. Ik wil niets liever dan tussen mijn eigen spullen zitten

Maarten van den Bergh

Na een revalidatie van bijna zeven maanden is Maarten van den Bergh nog maar een paar weken verwijderd van zijn terugkeer naar huis. De 25-jarige boomverzorger en hovenier is sinds twee jaar de trotse eigenaar van een benedenwoning aan de Acaciastraat in Alphen en hunkert naar 'zijn eigen plekkie'. ,,Sinds augustus ben ik niet meer thuis geweest. Ik wil niets liever dan tussen mijn eigen spullen zitten.”

Twee collega's en twee vriendinnen hebben de actie 'Help Maarten naar huis' in het leven geroepen en willen zoveel mogelijk geld ophalen om zijn huis aan te passen. ,,Wat we aan harde euro's nodig hebben? Schrik niet: we gaan voor 60.000 euro", vertelt Sandra Diks, een van de actievoerders. ,,Het geld is nodig om zijn huis en tuin rolstoel- en zorgvriendelijk te maken. Half mei komt hij naar huis. Het is nu echt vijf voor twaalf."