Volledig scherm
Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk. © Google Streetview

Huurders van Het Anker hoeven niet bang te zijn zomaar op straat te staan

Nog langer op de oude voet doorgaan met dorpshuis Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk is financieel niet verantwoord, vandaar dat de huur per 2020 is opgezegd. Maar de gemeente zal de huurders zonodig helpen vervangend onderdak te vinden.

Dat stelt wethouder Kees van Velzen (wijk- en dorpshuizen, CDA) van Alphen. Hij reageert daarmee op de noodkreet van een tiental huurders, die deze week aan de bel trokken.

Rondbreien

Het is al langer bekend dat Het Anker moeilijk te exploiteren is, licht Van Velzen toe. ,,Het is ooit als gecombineerd kerkgebouw en dorpshuis gebouwd. Daardoor is het eigenlijk niet het één en niet het ander. De stichting het Nieuwe Anker is de moeizame exploitatie dan ook niet aan te rekenen, die heeft haar best gedaan. Ik begrijp de zorgen van de huurders. Maar ook het geld speelt een rol; het huidige tekort van één tot twee ton kan ik als verantwoordelijk wethouder niet meer rondbreien.‘’

Deze zomer heeft het college dan ook besloten om de exploitatieovereenkomst per 31 december te beëindigen. Vanuit de vastgoedafdeling wordt gekeken wat de alternatieve invulling van Het Anker kan zijn. Ondertussen onderzoekt de gemeente welke behoefte in Hazerswoude-Rijndijk is en waar een dorpshuis dan kan komen. Duidelijkheid verwacht Van Velzen komende herfst.

Alphen zet de huidige huurders niet per 1 januari op straat. Van Velzen: ,,Als er per 31 december dit jaar nog geen oplossing is, kan het gebruik van Het Anker langer doorgaan. De deur gaat niet op 1 januari op slot.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195