Het bestuur van BVO Rijn en Braassem, met Kees van Velzen, Yvonne Peters, Liesbeth Spies en Petra van der Wereld. Fotomontage AD/Maarten Veenendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van BVO Rijn en Braassem, met Kees van Velzen, Yvonne Peters, Liesbeth Spies en Petra van der Wereld. Fotomontage AD/Maarten Veenendaal. © Getty Images/iStockphoto, Merel Klijzing, Josh Walet, Martin Sharrott.

Ict-kosten Alphen en Kaag en Braassem rijzen de pan uit én worden alleen maar hoger: ‘Chaos en puinhoop’

De kosten voor ict lopen voor Alphen en Kaag en Braassem flink uit de klauwen. Waar twee jaar geleden de gemeenten nog 8,8 miljoen euro uitgaven aan zaken als software, beveiliging en programma’s, moet volgend jaar al 13,4 miljoen euro neergeteld worden. De komende jaren lopen die kosten nóg verder op. ,,Dit verdient geen schoonheidsprijs.”

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.