Volledig scherm
TEL AVIV - Duncan Laurence kan er nog niet bij dat hij het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Dat liet hij zondag weten op Instagram, vlak voor de terugreis naar Nederland. © ANP

IJssalon eert winnaar Songfestival met Duncan Donutijs

De Songfestivalzege van Duncan Laurence zorgt voor gekte overal in Nederland. Bij De Zoete Inval in Bodegraven ligt er sinds vanmiddag Duncan Donutijs in de vitrine.

,,Als leuk gebaar,'' zegt medewerkster Emma, die tot diep in de nacht  de finale heeft gekeken. Dat geldt ook voor eigenaar Jurgen de Vries. ,,Natuurlijk heb ik gekeken. Met het hele gezin.”

Vanmorgen werd bij De Zoete Inval al druk nagedacht over een ludieke grap om Duncan in het zonnetje te zetten. Dat werd het Duncan Donutijs. ,,Erg lekker,'' aldus De Vries. ,,We hebben basisijs en mengen daar met de staafmixer wat donuts doorheen. Tot slot gaan er nog stukjes donut door voor de bite, zodat je goed de donuts proeft.”

Nu is het afwachten hoe de klanten reageren, maar De Vries is hoopvol. ,,We hebben meteen een voorraad donuts ingeslagen. En het ijs kunnen we eenvoudig bijmaken.”

Volledig scherm
Bij De Zoete Inval in Bodegraven wordt Duncan Donutijs verkocht. © De Zoete Inval

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195