De golfbanen in het Bentwoud zijn makkelijk te betreden. Nu wordt dagelijks gesurveilleerd om te controleren of mensen zich houden aan het golfverbod door de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
De golfbanen in het Bentwoud zijn makkelijk te betreden. Nu wordt dagelijks gesurveilleerd om te controleren of mensen zich houden aan het golfverbod door de coronacrisis. © Martin Sharrott

Illegale golfers in Groene Hart: baanbeheerders willen geen ‘agentje spelen’, dat blijkt wel nodig.

Het zonnetje lonkt, de greens liggen er strak bij en toch mag je niet golfen. Bijna 12.000 golfers tekenden de landelijke petitie om het golfverbod door corona op te heffen. Sommigen ‘gaan gewoon’.  Baanbeheerders willen geen ‘agentje spelen’, maar dat blijkt (soms) wel nodig.   

De banen van de Alphense golfclub Zeegersloot liggen in een vrij toegankelijk natuurgebied. Probeer dan maar eens mensen die lak hebben aan een golfverbod weg te houden. ,,Onze greenkeepers zijn doordeweeks aan het werk en letten op. Andere medewerkers waar mogelijk ook, maar we zien niet alles en gaan ook niet een soort politieteam opzetten”, zegt manager Bart Rekers van Zeegersloot . ,,Wij namen meteen onze verantwoordelijkheid toen Bruno Bruins, destijds nog sportminister, op zondag 15 maart meldde dat alle horeca én nog geopende sportclubs op slot moesten.”