Volledig scherm
PREMIUM
Pieter van der Werf in de huiskamer van het vernieuwde ING-kantoor. © Martin Sharrott Fotografie

ING haalt inspiratie voor kantoor uit hotelwereld

Klanten brengen steeds minder vaak een bezoek aan hun bank. Als ze dan komen, moeten ze gastvrij ontvangen worden, meent ING. ,,Klanten moeten zich hier thuis voelen."

Het ING-kantoor aan de Castellumstraat in Alphen onderging de afgelopen weken een ware metamorfose. Weg zijn de traditionele spreekkamers, de ontvangstbalie én de kenmerkende oranje kleuren. Ervoor in de plaats: een keuken, woonkamer en een digihuisje. Bezoekers worden niet langer ontvangen door medewerkers strak in het pak of een mantelpakje. Niet alleen het pand is veranderd, ook de kleding van de medewerkers is niet langer traditioneel. ,,Als onze adviseurs zich meer thuis voelen, ontstaan er andere gesprekken in een ontspannen sfeer", meent Pieter van der Werf.