Volledig scherm
Het voormalige V&D-pand, archieffoto. © Marlies Wessels

Invulling voormalige V&D-pand in Alphen is rond

De exacte invulling voor het voormalige V&D-pand is rond. Volgende week presenteren wethouder Gerard van As (stadshart, Nieuw Elan) en eigenaar Bouwfonds de plannen. 

Na bijna drie jaar van leegstand is er eindelijk een doorbraak over de invulling van het voormalige warenhuis aan de Van Boetzelaerstraat. Hoe die plannen er precies uit gaan zien, is nog even afwachten: Bouwfonds en Van As houden de kaken echter stijf op elkaar. Maar eerder kwam naar buiten dat het pand gesloopt zou gaan worden en dat er op de begane vloer drie of vier winkels zouden komen. Daarboven zouden dan acht woningen komen. Ook moesten er twintig appartementen herrijzen in het oude magazijn.  Of dat nog steeds het idee is, wil Van As niet zeggen. 

Over de invulling van het lege pand is veel te doen geweest. Lang zocht eigenaar en ontwikkelaar Bouwfonds naar een grote publiekstrekker á la Action of Primark. Tevergeefs. Bouwfonds wierp ook een lijntje uit bij Plus en Dirk van den Broek, maar de supermarkten hadden geen interesse.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195