Jan Ederveen (85) en Atie Ederveen - de Pater (79) tijdens het diner op eerste kerstdag in Amsterdam. Hierna werden ze in een Valys-busje gestopt en raakten besmet met corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Ederveen (85) en Atie Ederveen - de Pater (79) tijdens het diner op eerste kerstdag in Amsterdam. Hierna werden ze in een Valys-busje gestopt en raakten besmet met corona. © Irma Holtkamp

Jan (85) en Atie (79) besmet met corona na taxiritje met zes andere ouderen

Een Valys-rit van Amsterdam naar Alphen met acht kwetsbare ouderen, op eerste kerstdag, heeft niet alleen schrik opgeleverd. De Alphense Jan (85) en Atie Ederveen - de Pater (79) zijn positief getest op corona na de rit met het busje, dat zij deelden met zes andere ouderen. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan
  Play

  Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan