Volledig scherm
05-04-2019 Nieuwe show van Cabaretiere Kiki Schippers genaamd Waar © Jaap Reedijk

Jeugdtheaterhuis biedt kans om op het podium te staan met Kiki Schippers

Het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland wil vijfhonderd kinderen die niet zo snel met theater in aanraking komen een kans geven te schitteren op het podium. Het theaterhuis, dat actief is in onder meer Alphen, Gouda en Bodegraven, wil dat doen met een nieuwe familievoorstelling die vanaf oktober door het hele land wordt opgevoerd.

In de voorstelling spelen vijftig kinderen, met onder meer hoofdrolspeelster Kiki Schippers (zelf oud-leerling van het Jeugdtheaterhuis) de muzikale familievoorstelling ‘Beer’. Deze vijftig zijn geselecteerd uit de leerlingen van de theaterschool. Maar er is dus ruimte om meer kinderen een plekje op de planken te bieden. Via een crowdfundactie wil het Jeugdtheaterhuis ook vijfhonderd andere kinderen mee laten doen. ,,We hebben vijftig euro per kind nodig om hen te kunnen begeleiden, te zorgen dat ze een mooi kostuum aanhebben en voor de repetities waarin we ze klaarstomen voor de voorstelling‘’, meldt Theo Ham, directeur van het Jeugdtheaterhuis. 

Via www.voordekunst.nl kunnen mensen een donatie doen. Daar krijgen ze ook iets voor terug, bijvoorbeeld een uitnodiging voor de afterparty of een kijkje in de tourbus.