Volledig scherm
PREMIUM
2015-01-22 12:54:29 GRONINGEN - Politielogo op het operationeel uniform van een agent. Politie, politieagent. ANP XTRA KOEN VAN WEEL © anp

Jongere van Alphense Horizon slaat Bonifaciusleerling

Een leerling van de Bonifaciusschool uit Alphen is vanmiddag tijdens een groepsuitje geslagen door een jongere van Horizon. Leerkrachten van de Bonifacius stonden tussen de leerlingen in toen het mis ging. Leerlingen kregen het dringend advies niet alleen naar huis te fietsen door park Rijnstroom.

De confrontatie tussen de groepen ontstond in dat park, waar de leerlingen vanmorgen waren om te ‘relaxen en te spelen’. Toen een confrontatie met een groep jongeren van De Horizon te dreigend werd, besloten de leerkrachten met de leerlingen terug te gaan naar de school. Toen ze moesten wachten op de Swaenswijkbrug sloeg een van de jongeren van De Horizon een van de leerlingen terwijl de leerkrachten ertussen stonden.

  1. Leefbaar vraagt debat aan: waarom kan een vanwege ontucht ontslagen leraar toch aan de slag?
    PREMIUM

    Leefbaar Rotterdam: waarom kon vanwege ontucht ontslagen leraar in Boskoop weer aan de slag?

    Als iedereen doet wat hij moet doen, kán een leraar die een zedenmisdrijf pleegt bijna niet aan de slag op een andere school. En toch gebeurde het recent in Rotterdam: een leraar die was ontslagen bij het Wellantcollege in Boskoop omdat hij ontucht had gepleegd met een leerlinge, werd aangenomen bij het Comenius College in Rotterdam. De man is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van drie jaar.