Volledig scherm
Vijf in Roelofarendsveen aangehouden jongeren werden volgens het OM ten onrechte verdacht van drugshandel. © ANP XTRA

Jongeren Roelofarendsveen niet vervolgd om drugshandel

Tegen de vijf jongeren die maandag werden opgepakt bij het Sportpad in Roelofarendsveen op verdenking van drugsbezit en -handel volgt geen rechtszaak. Dit meldde het Openbaar Ministerie vandaag. 

,,De zaken zijn geseponeerd, omdat de verdenkingen niet bleken te kloppen’’, aldus een woordvoerder van het OM. Hij kon dat desgevraagd niet verder toelichten.

Maandagavond werden vijf verdachten, in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar en allen afkomstig uit Roelofarendsveen of omliggende dorpen, opgepakt bij het Sportpad. Twee van hen moesten een nacht in de cel blijven. De politie kwam in actie omdat er al enige tijd een onderzoek liep naar drugshandel. Op de parkeerplaats werden enkele auto's doorzocht en dus ook vijf jongeren aangehouden. Vier van de vijf aangehoudenen, zo blijkt nu, werden ten onrechte verdacht van drugshandel.

Ook in 2016 en 2017 deed de politie onderzoek naar drugshandel in de gemeente Kaag en Braassem. Gebruik van drugs door jongeren blijft een probleem, constateert de politie.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195