Volledig scherm
Honderden mensen staan zaterdag al vroeg in de rij voor Boekhandel Haasbeek op de Herenhof om kaartjes te bemachtigen voor het Zomerspektakel 2018. José de Vlieger (l) en Wendy Leijtens staan al vanaf 6 uur zaterdagmorgen voor de deur. © Peter Franken

Kaartverkoop voor Zomerspektakel in Alphen van start

UpdateDe voorverkoop van Zomerspektakel aan het Meer is gisteren van start gegaan en er stonden vroeg in de ochtend al lange rijen met mensen, die een kaartje willen kopen. Er waren binnen een uur al 10.000 kaarten verkocht.

Volledig scherm
Zangeres Anouk is één van de headliners van het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen. © Brunopress

Anouk is de hoofdact van de vrijdagavond. ,,De spoeling van hoofdacts die op een groot festival goed tot hun recht komen, is in Nederland vrij dun”, zegt Arvid Hendriks. Samen met Nineke de Graaf en Gollem Joukes vormt hij de entertainmentcommissie van het Zomerspektakel. Zij boeken de artiesten. ,,Daarbij doet onze smaak er niet toe”, zegt Hendriks. ,,Het gaat er om waar je de meeste bezoekers een plezier mee doet. 

Naast Anouk treedt ook Di-Rect vrijdagavond 1 juni op. De derde artiest wordt door de organisatie nog geheim gehouden. ,,Mensen mogen raden wie de avond afsluit. Onder de goede antwoorden verloten we een meet en greet met deze act.”

Tekst gaat door onder video.

Supertrots

Quote

Het is waanzinnig dat het ons gelukt is om Anouk vast te leggen. Zij is één van de grootste artiesten van Nederland, zo niet dé grootste

Stanley de Looze

De acts die zaterdag en zondag optreden, worden op een later moment bekendgemaakt. ,,We gaan nog sensationeel verrassen”, blikt voorzitter Stanley de Looze alvast vooruit. ,,We willen minimaal de afgelopen editie evenaren. Het is waanzinnig dat het ons gelukt is om Anouk vast te leggen. Zij is één van de grootste artiesten van Nederland, zo niet dé grootste. We zijn er supertrots op.” 

De organisatie merkt dat het boeken van artiesten makkelijker gaat dan in de eerste edities van het festival. ,,We waren groen als gras”, weet Hendriks, die al vanaf het begin bij de organisatie is betrokken. ,,We hadden natuurlijk niet de uitstraling die we nu hebben. De artiesten die bij ons geweest zijn, geven positieve feedback aan de boekingsbureaus.”

Huiskamergevoel

Volgens Hendriks heeft dat voor een groot deel te maken met de ontvangst van de artiesten backstage. Afgelopen editie werd een ponton op het water gebouwd, waarop een overdekte tent stond. ,,Dat was weergaloos en zie je op vrijwel geen andere plek. Het geeft een soort huiskamergevoel. De tijd dat artiesten blauwe M&M’s eisten, is voorbij. Je merkt wel dat ze eisen stellen op het gebied van licht en geluid. Dat vind ik volkomen terecht, het moet wel kloppen.”

Het Zomerspektakel duurt dit jaar weer drie dagen. Evenals vorig jaar is er zondagochtend een kerkdienst en is zondagmiddag de Obstacle Run. De organisatie van de kerkdienst mikt 20 deelnemenden kerken; het dubbele aantal van vorig jaar.

De kaartverkoop is vandaag, zaterdag 27 januari, om 8.30 uur van start gegaan. Bij de Bruna in winkelcentrum Atlas staan er daarom lange rijen met mensen, die dolgraag een kaartje voor het evenement willen bemachtigen.  

De voorverkoop loopt als een speer. Zomerspektakel aan het Meer meldt op Facebook dat er al 10.000 kaartjes zijn verkocht.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!