Volledig scherm
Archieffoto van kaashandel Zijerveld in Bodegraven. De kaashandel had centraal moeten staan in de Kaashal in het voormalige Rabobankpand, maar dat gaat niet door. © Harry Verkuylen

Kaasexperience in Rabopand Bodegraven op losse schroeven

De plannen voor een ‘kaasexperience’ in het voormalige Rabobankpand aan de Marktstraat in Bodegraven staan op losse schroeven. Na een jaar van gesprekken, tekeningen en plannen maken en toezeggingen vanuit de gemeente is er nog niets concreets. Ralph Segers, mede-eigenaar van het pand, heeft daarom besloten de achterzijde van het pand vanaf januari te verhuren aan twee bedrijven. De voorzijde wordt mogelijk horeca.

Quote

De plannen voor een Kaashal rijpen nog steeds

Christiaan van der Kamp

De Kaashal moet een plek waar worden waar bezoekers en toeristen naast recreatieve informatie meer kunnen leren over kaas als dna van Bodegraven en waar het Kaasmuseum - dat nu verstopt zit in het Evertshuis - onderdak zou krijgen. 

Segers is een groot voorstander van het initiatief, maar is teleurgesteld dat het niet van de grond komt: ,,Ondanks toezeggingen gebeurt er niets. Als ondernemer moet ik verder. We vinden de Kaashal een aanwinst voor het centrum en gaven daarom de voorkeur aan dit plan van de gemeente boven andere huurders die zich al hadden gemeld. Maar na een jaar zijn er nog geen concrete afspraken. We bouwen daarom vanaf januari het pand om tot businesscenter. Heel jammer dat het college de plannen voor de Kaashal niet daadkrachtiger heeft opgepakt."

Partners

Burgemeester Christiaan van der Kamp benadrukt dat de plannen niet van de baan zijn en er ook andere panden in het centrum geschikt zijn. ,,De plannen voor een Kaashal rijpen nog steeds. Dat rijpen zit vooral het meekrijgen van het bedrijfsleven, in het meedoen van partners”, laat Van der Kamp weten. Het bedrijfsleven moet meebetalen aan het kaasconcept.