Volledig scherm
Gele vlakken moeten zorgen dat de Kerkweg veiliger wordt in Ter Aar © Josh Walet

Kanariegele weg drijft omwonenden tot wanhoop in Ter Aar: ‘net een circustent’

Een kanariegele kleur blinkt de gebruikers van de Kerkweg in Ter Aar sinds deze week tegemoet. De kleur, die aangeeft waar de kruisingen en zebrapaden zijn, is gekozen door inwoners van Ter Aar; zij konden enkele weken geleden hun stem uitbrengen op diverse kleuren. 

,,Het is een heftige kleur; het valt wel op”, zegt bewoonster Willy. ,,Het is voor de veiligheid en zal vast een paar maanden helpen. Daarna is iedereen weer aan die kleur gewend.” 

Bewoners die uitkijken op de felgele vlakken, zijn er niet over te spreken. Annie Hoogeveen is een van hen, ze kijkt uit op de kruising bij Intratuin. ,,Ik ben er niet blij mee, al zal het misschien wel helpen qua verkeersveiligheid”, geeft ze toe. ,,Die kleur is net een circustent”, zegt een overbuurvrouw die niet met haar naam in de krant wil. ,,Al mag ik er eigenlijk niet over klagen; ik heb namelijk zelf geen keuze gemaakt uit de kleuren. Wel zou de gemeente de stoepranden nog een rode kleur geven, maar dat is nog niet gebeurd.”

Verkeersveiligheid

Quote

Als de zon erop staat, weerkaat­sen die kleuren in je woning

Bert Helling

Weggebruikers zijn over het algemeen positief. Moeder en dochter Sandra en Esmee van der Park zijn zelfs ‘heel blij’ met die gele vlakken. ,,Voor mijn man is het zeker goed. Hij ziet die zebrapaden namelijk nooit.” Haar dochter vult aan; ,,Vooral ’s nachts valt dat geel goed op.” Ook Angeline, die bij het pompstation staat te tanken, is positief. ,,Het is niet mooi, maar prima voor de verkeersveiligheid. Hopelijk gaan ze nu ook die fietsers aanpakken die zonder licht op straat rijden.” En laat de gemeente dan meteen de verkeersdrempels weghalen, zegt Jeannet van den Berg. ,,Die zorgen voor heel veel frustratie.”

Bert Helling begrijpt de bezwaren van omwonenden wel. ,,Ik reed hier en schrok me rot”, zegt hij. ,,Als de zon erop staat, weerkaatsen die kleuren in je woning.” Helena en Gerry van Tol weten nog wel een kruising die zo’n kleur mag krijgen. ,,Verderop, bij het politiebureau.” Ze zien een voordeel in deze nieuwe manier van waarschuwen. ,,Het is in elk geval een zonnige kleur.”