Volledig scherm
Medewerkers van de Dierenambulance troffen een dode kat aan, met een stoeptegel om de nek. © ANP XTRA Lex van Lieshout

Kat met stoeptegel om de nek in water gegooid

Medewerkers van de Alphense Dierenambulance zijn op zoek naar getuigen die meer weten van een dode kat die gisteren gevonden werd. Het beest werd uit de Oude Rijn bij Hazerswoude-Rijndijk gehaald, met een stoeptegel om de nek. ,,In- en intriest", zegt Sylvia Glasbergen.

Quote

Deze persoon willen we graag vinden, om minimaal een draai om de oren te geven

Sylvia Glasbergen

,,We kregen een melding van een man die het dier uit het water heeft gehaald. De man is behoorlijk ontdaan van de vondst", vertelt Glasbergen. In eerste instantie was er sprake van dat het om een hond ging, maar het bleek een kat te zijn. Het vermoeden is dat het dier één of twee weken geleden in het water is gegooid. Nu was het boven komen drijven. 

Het gaat om een zwarte, ongecastreerde en niet gechipte kater. Een eigenaar is niet makkelijk te achterhalen. ,,De politie is erbij geweest en wij hebben gesproken met de Dierenpolitie. Om degene te vinden die dit op zijn geweten heeft, hebben wij op onze Facebookpagina een oproep geplaatst. Deze persoon willen we graag vinden, om minimaal een draai om de oren te geven. Deze meldingen blijven altijd wel in je systeem. Het maakt je boos en verdrietig.”

Reden

Het dier is uit de Oude Rijn gehaald langs de Rijndijk. Vrijwilligers van de Dierenambulance hopen dat iemand de afgelopen periode iets gezien heeft in die omgeving. ,,Je weet ook niet van wie dit dier geweest is. We weten niet wat de reden is dat het dier in het water is gegooid.”

De Alphense club had juist dit weekend  een succesverhaal te vieren. In Ter Aar was een kat aan komen lopen, die vermagerd en hongerig was. Medewerkers van de ambulance konden dankzij de chip de eigenaar van het dier achterhalen. ,,Die wonen in Wijchen. Het is volstrekt onduidelijk hoe de kat in Ter Aar terecht kwam. Het dier was al sinds januari vermist. Na ons belletje zijn de eigenaren direct in de auto gestapt om het beestje op te halen. Die hereniging, dat is dan weer zo mooi. Dat er daarna zo'n vervelende melding komt, maakt dat het toch een verdrietige dag was.”