Schaal oliebollen ter illustratie.
Volledig scherm
Schaal oliebollen ter illustratie. © Lex van Lieshout

Kermisexploitant Kabalt levert oliebollen aan huis nu kermissen niet doorgaan

De lente is aangebroken en veel mensen genieten – deels door het verplichte thuisblijven - van het zonnetje dat zich de laatste dagen veelvuldig laat zien. Niemand denkt dan toch aan oliebollen? Melvin Kabalt, kermisexploitant, vuurwerkverkoper en oliebollenbakker, wel.

Vanwege het volledig stilgevallen kermisseizoen zocht Kabalt, die normaal aan het eind van het jaar twee oliebollenkramen heeft in Alphen, naar andere mogelijkheden om de stille tijd door te komen en inkomsten te generen. Hij vroeg bij de gemeente een vergunning aan voor het openen van zijn twee kramen, maar kreeg hiervoor geen toestemming. ,,De wethouder legde uit dat de regelgeving van de staat kan veranderen en dat de gemeente daarom niet akkoord gaat’’, aldus Melvin Kabalt.

Voor het bezorgen van oliebollen heeft Kabalt wel toestemming gekregen. ,,Daarom zijn we bezig met het actualiseren van onze website oliebollenfactory.nl. Hier zetten we flink de vaart achter, zodat komende week de mensen online oliebollen kunnen bestellen. Vervolgens komen wij deze bestellingen zaterdag 4 april aan huis bezorgen. Afhalen aan de Leeghwaterweg 1 kan die dag ook. Mocht het lekker gaan lopen, dan willen we voor meer bezorgdagen gaan.’’