Volledig scherm
Inge Nieuwenhuizen: "Ik kan goed luisteren, ben besluitvaardig en kan met een glimlach harde besluiten nemen.'' © Annemiek Brandriet

Kersverse wethouder: 'keuze voor Bodegraven blijkt juiste'

Ze kwam in Bodegraven wonen met een duidelijk doel voor ogen. Inge Nieuwenhuizen (53) wilde in haar nieuwe woonplaats aan de slag als wethouder. Gisteren was haar eerste werkdag.

Waarom Bodegraven?

"Ik ben hier in december komen wonen. Toen was ik wethouder in het zakencollege van IJsselstein. Ik kom uit Voorschoten, Bodegraven ligt er mooi tussenin. Ik had het streven hier wethouder te worden. Dat was een gok, maar ik had er veel vertrouwen in. De VVD heeft hier een goede, jonge fractie met een leuk programma."

U woonde hier eerder ook?

"Mijn oudste dochter is hier geboren, 23 jaar geleden. Ik heb nu drie kinderen, ze studeren en wonen niet meer thuis. Destijds kozen mijn toenmalige man en ik voor Bodegraven omdat hij in Utrecht werkte en ik in Amsterdam. Bodegraven was goed bereikbaar."

Quote

Ik ben graag buiten om mensen te spreken.

Inge Nieuwenhuizen

Bereikbaarheid is een belangrijk thema. Met de portefeuille verkeer en vervoer moet u de Bodegravenboog realiseren.

"Het is heel erg belangrijk voor Bodegraven dat er een oplossing komt. Zoals er ook problemen spelen in andere kernen. Neem het sluipverkeer in Nieuwerbrug. Ik ga de lobby voor de Bodegravenboog inzetten en zal daarbij gebruikmaken van het landelijk netwerk van de VVD. Verkeer en vervoer is heel veel lobbywerk."

Wat is uw eerste indruk?

"Wat ik heel erg leuk vind is dat dit een gemeente is met heel verschillende kernen. Daar ligt voor het bestuur een uitdaging. Dat iedere kern de volle aandacht moet krijgen, is duidelijk. De gemeente heeft een actief bedrijfs- en verenigingsleven. De strategische ligging, het Plassengebied. Er zijn heel veel kansen en mogelijkheden. In het centrum is ook wel het één en ander te doen."

Hoe omschrijft u uw stijl?

"Ik ben graag buiten om mensen te spreken. Daarom ben ik ook blij met een akkoord op hoofdlijnen, dat geeft kansen eerst het gesprek aan te gaan met inwoners en ondernemers. Ik kan goed luisteren, maar ben ook erg besluitvaardig. Ik kan met een glimlach harde besluiten nemen. Omdat ik weet dat ik geluisterd heb en dat er besloten moet worden."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.