Volledig scherm
PREMIUM
Gouwenaar Khalid T., voormalig directeur van basisschool An Nour in Alphen en ex-raadslid uit Gouda.

Khalid T. hoort weer 8 maanden cel eisen voor ontucht met 13-jarig slachtoffer en haar familie is kwaad over zijn houding

Voor seks met de destijds 13-jarige Nina verdient de Goudse Khalid T. (34) ook in hoger beroep acht maanden cel, vindt het Openbaar Ministerie. Dat de voormalig directeur van basisschool An Nour in Alphen en het ex-raadslid uit Gouda zijn veroordeling aanvecht, voelt voor de familie van het ontuchtslachtoffer als een welgemikte trap na. 

Quote

Khalid T. speelde heel erg op de persoon. Het was echt kwetsend, grievend.

Advocaat Nelleke Stolk

Zij voelen zich geschoffeerd. ,,Het was een zware zitting”, doelt advocaat Nelleke Stolk namens het meisje en haar ouders op het hoger beroep dat vrijdag diende. ,,Er werd heel erg op de persoon gespeeld door de kant van T. Het was echt kwetsend, grievend. Er werd gezegd: ‘Ze prostitueert zich al langer, dus zoveel schade zal er wel niet zijn’. Gelukkig waren het meisje en haar moeder er zelf niet bij. Dat hadden zij niet getrokken.”

T. werd door de Haagse rechtbank in 2018 veroordeeld voor ontucht met de nu 15-jarige Nina, in een Gouds hotel. De Gouwenaar had haar leren kennen via een sekssite. De 13-jarige bood zich in augustus 2017 weliswaar zelf online aan, maar op haar leeftijd verdient ze te allen tijde bescherming, vond de rechter. De Gouwenaar kreeg acht maanden cel opgelegd, gelijk aan zijn voorarrest.