Volledig scherm
PREMIUM
Wim Buskermolen en Jolanda van Schagen hebben een oranje-wit hart. © Merel Klijzing

Kickers'69 bestaat halve eeuw, maar er is geen ruimte voor feest

Kickers'69 bestaat vandaag 50 jaar, maar dat viert de voetbalclub pas echt in september. Nu wordt op het complex namelijk keihard gewerkt.

Quote

Met alle respect, maar wij willen geen voetbal­club als Aarlander­veen of Zwammerdam worden

Wim Buskermolen

Het voetbalveld naast het hoofdveld van Kickers'69 lijkt nu een akker. In een hoek ervan is een kraanmachinist bezig, vanuit de kantine zie je de sleuven waarin de drainageslangen al zijn gelegd. Eindelijk krijgt de Leimuidense jubilaris kunstgras. Van een trainingsveld wordt een wedstrijdveld gemaakt. De club stoot een ander veld af, daarop komen later woningen. Het plan levert de buren, de tennisclub, twee extra banen op. ,,Heel Leimuiden is hier erg blij mee'', stelt Kickers-voorzitter Wim Buskermolen.

Dat is niet waar, weet hij zelf ook wel. Een deel van de omwonenden van het complex aan de Beukenlaan wilde het plan tegenhouden, zij eisten zelfs een geluidswal rondom de voetbalvelden. ,,Jammer”, reageert Buskermolen. ,,Iedereen heeft het recht om te protesteren, maar wij zijn heel blij met dit plan. Met alle respect, maar wij willen geen voetbalclub als Aarlanderveen of Zwammerdam worden.'' Bij die laatste club loopt het aantal leden terug en wordt mogelijk één van de twee velden opgeofferd voor woningbouw.