Volledig scherm
Gevangenen (op rug gezien) bekijken tekeningen voor het kinderboek. © Peter Franken

Kinderboek geschreven achter de tralies in Alphen

'Zitten, lezen en schrijven'. Zo heet het kinderboek dat is gemaakt door gevangenen die in Alphen achter de tralies zitten en dat op donderdag 20 juni wordt gepresenteerd. Kinderboekenschrijfster Wilma Geldof ontvangt het eerste exemplaar.

Een aantal gevangenen begon eind vorig jaar met het maken van het boek, dat 96 pagina's met kinderverhalen en tekeningen telt. De ondertitel luidt: 'originele kinderverhalen uit de gevangenis'. Het boek ligt nu bij de drukker. Er worden ongeveer 2000 exemplaren gemaakt, die de Penitentiaire Inrichting Alphen in eigen beheer gaat verspreiden.

Het boek komt min of meer voort uit de toekenning van de landelijke Jan van Luxemburgprijs aan PI Alphen, voor het al jaren geleden opgezette voorleesproject. Vaders mogen voor een camera verhalen vertellen of een stukje uit een boek lezen, zodat deze op een video komen die naar hun kinderen en andere familieleden wordt gestuurd. Gevangenispastor Jan Lange en gedetineerden besloten een boek te gaan maken. ,,Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Het is een wonder dat wij dit boek mogen maken'', zei gedetineerde en tekentalent Bas eerder dit jaar in deze krant.

Op 20 juni wordt ook de Jan van Luxemburgprijs in de Alphense gevangenis uitgereikt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195