Nanouk Knape van kinderboerderij Bospark in Alphen aan den rijn zoekt vrijwilligers. De pinken Puck en Bram krijgen de volle aandacht van Nanouk.
Volledig scherm
PREMIUM
Nanouk Knape van kinderboerderij Bospark in Alphen aan den rijn zoekt vrijwilligers. De pinken Puck en Bram krijgen de volle aandacht van Nanouk. © Peter Franken

‘Kinderboerderij Bospark wordt met ruimere tijden bekend bij groter publiek’

Mede doordat de gemeente Alphen recent besloot dat Kinderboerderij Bospark mocht open blijven heeft de beherende stichting (SAK) haar openingstijden voor de herfst en winter verruimd. Op alle dagen van de week is de kinderboerderij van 14.00 tot 16.30 uur te bezoeken.

 1. Knokken loont voor Alphense kinderboerderij: ‘Plan om Bospark te sluiten was halfslachtig’
  PREMIUM

  Knokken loont voor Alphense kinderboer­de­rij: ‘Plan om Bospark te sluiten was halfslach­tig’

  Het knokken voor behoud van kinderboerderij Bospark heeft geloond. Omdat de gemeente extra geld heeft beloofd, hoeven de beheerders van drie kinderboerderijen in Alphen en Boskoop zich niet meer af te vragen of ze volgende maand alle rekeningen wel kunnen betalen. ,,Maar nu begint het echte werk pas”, beseft voorzitter Wim Roest van de Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK).
 2. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'