Volledig scherm
De Stint © HC

Kinderopvang Junis blijft met stints rijden

Het tragische ongeval met een Stint in Oss is voor kinderopvang Junis geen reden om niet meer met de elektrische bakfietsen te rijden. Directeur Marie-Louise van Mourik laat wel weten nog eens extra naar de protocollen te kijken.

Vanochtend vroeg werd een Stint in Oss geraakt door een trein, vier kinderen kwamen daarbij om  het leven. Junis maakt in Alphen en omgeving ook gebruik van Stints. Verontruste ouders hebben zich echter nog niet bij de organisatie gemeld. ,,Als zo iets gebeurt, kijk je automatisch naar hoe je dit zelf hebt geregeld", zegt Van Mourik. ,,Wij hebben protocollen over het gebruik van de Stints. Medewerkers krijgen eerst een cursus om ermee te leren rijden." Ook worden de bakfietsen regelmatig gecontroleerd.

,,We weten niet precies wat er gebeurd is, maar het is verschrikkelijk. Voor de ouders, de kinderen en de organisatie. Dit is toch een collega van ons. Je moet er niet aan denken." Op de vraag of de Stints voorlopig beter niet gebruikt kunnen worden, antwoordt Van Mourik resoluut. ,,Zeker niet. Dit is wel een reden om nog eens extra goed naar de protocollen te kijken. Er zal best discussie over ontstaan, of ze veilig genoeg zijn. Dat wachten we af."

Aangeslagen

Vandaag is de dag van pedagogisch medewerkers. Een dag die Junis wil vieren door een strandfeest voor de medewerkers te organiseren. Dat gaat door, maar Van Mourik zal wel bij het tragische nieuws stilstaan. ,,Iedereen is aangeslagen.'' 

Partou, een grote speler met vestigingen in het hele land, waaronder in Alphen,  blijft gewoon gebruikmaken van de elektrische bolderkarren.