Volledig scherm
De medewerkster heeft een foto gemaakt van een gevangen muis. © Eigen foto

Klacht over muizenplaag bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam

De vestiging Oude Rijnlaan van Ipse de Bruggen aan de Spoorlaan in Zwammerdam heeft last van een enorme muizenplaag. Althans, dat beweert een medewerkster van de zorginstelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Jenna Baeten, woordvoerster van Ipse de Bruggen, laat vandaag weten dat het reuze meevalt met de muizen.

Volgens de medewerkster van de zorginstelling heeft de vestiging van Ipse de Bruggen al twee jaar last van het ongedierte. ,,Het is zelfs zo erg dat de muizen over de bedden lopen als de cliënten liggen te slapen”, zegt de medewerkster, die anoniem wil blijven.

De medewerkster heeft een foto van een dode muis in een muizenval gemaakt. ,,Wij werken tussen de muizenkeutels en dode muizen in muizenvallen. Het enige wat we mogen, is de tuindienst inschakelen van het terrein. Meer niet! Zij plaatsen wat valletjes... Verder wordt er niets aan gedaan.”

Maatregelen

Volgens Baeten valt het allemaal reuze mee met de muizen. ,,Het gaat om een landelijke omgeving”, zegt de woordvoerster. ,,En ja, er zijn wat muizen. Maar van een plaag is geen sprake.”

Bovendien zijn er volgens Baeten passende maatregelen getroffen. ,,Er is een extern in ongediertebestrijding gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om wat te doen aan de muizen. En er wordt extra aandacht besteed aan het opruimen van etensresten.”

Klachten

Het is niet voor het eerst dat er klachten zijn over muizen in een zorginstelling in het Groene Hart. De beestjes zijn ook bij GGZ Rivierduinen in Alphen gesignaleerd