Volledig scherm
PREMIUM
Twee vaders, samen op een roze wolk. © Merel Klijzing

Kleine Liz uit Alphen heeft twee trotse papa's

Zie ze staan, twee trotse vaders met hun kleine dochter Liz. Dankzij een draagmoeder is de wens van Alphenaren Richard Deijs en Jeffrey Jacobs uitgekomen: ze zijn vader van een prachtige meid.

Het is wel even wennen, bekennen Richard Deijs en Jeffrey Jacobs. Het Alphense homostel kreeg een kindje dankzij een draagmoeder. ,,Ineens zijn we met zijn drietjes. Als je vrouw zwanger is, groei je samen naar de geboorte toe", denkt Richard. ,,Je voelt de baby af en toe schoppen. Dat hebben wij natuurlijk ook wel meegemaakt, maar je rijdt niet even naar Veendam om aan de buik te voelen."

  1. Leefbaar vraagt debat aan: waarom kan een vanwege ontucht ontslagen leraar toch aan de slag?
    PREMIUM

    Leefbaar Rotterdam: waarom kon vanwege ontucht ontslagen leraar in Boskoop weer aan de slag?

    Als iedereen doet wat hij moet doen, kán een leraar die een zedenmisdrijf pleegt bijna niet aan de slag op een andere school. En toch gebeurde het recent in Rotterdam: een leraar die was ontslagen bij het Wellantcollege in Boskoop omdat hij ontucht had gepleegd met een leerlinge, werd aangenomen bij het Comenius College in Rotterdam. De man is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van drie jaar.