Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Wim Roest van de Stichting Alphense Kinderboerderijen in het Bospark, de locatie die dankzij extra geld van de gemeente Alphen tóch openblijft. © Frank de Roo

Knokken loont voor Alphense kinderboerderij: ‘Plan om Bospark te sluiten was halfslachtig’

Het knokken voor behoud van kinderboerderij Bospark heeft geloond. Omdat de gemeente extra geld heeft beloofd, hoeven de beheerders van drie kinderboerderijen in Alphen en Boskoop zich niet meer af te vragen of ze volgende maand alle rekeningen wel kunnen betalen. ,,Maar nu begint het echte werk pas”, beseft voorzitter Wim Roest van de Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK).

De komende jaren krijgt SAK jaarlijks 20.000 euro subsidie extra en eenmalig anderhalve ton. ,,Over drie jaar berekend is dat precies de 70.000 euro extra die we hadden gevraagd”, reageert de opgeluchte SAK-preses. Trots is hij ook. Op alle vrijwilligers die na twee jaar van ‘knijpen’ met de financiën niet zijn afgehaakt. En op iedereen die zich inzette voor behoud van kinderboerderij Bospark. Die wilde wethouder Leo Maat (GroenLinks, dieren) als bezuinigingsmaatregel sluiten.