December 2017: De ontdekker van de Zwammerdamschepen, Maarten de Weerd (voorgrond, met blauwe jas) bij de restanten die met het nodige feestgedruis in Alphen worden ingehaald. Aan de restauratie van deze zes Romeinse schepen wordt inmiddels hard gewerkt. Maar voor het museum waarin deze schepen zullen schitteren, moet de bezoeker nog een poos geduld hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
December 2017: De ontdekker van de Zwammerdamschepen, Maarten de Weerd (voorgrond, met blauwe jas) bij de restanten die met het nodige feestgedruis in Alphen worden ingehaald. Aan de restauratie van deze zes Romeinse schepen wordt inmiddels hard gewerkt. Maar voor het museum waarin deze schepen zullen schitteren, moet de bezoeker nog een poos geduld hebben. © Peter Franken

Komt dat museum met die Romeinse schepen er ooit nog?

Archeon en Alphen werkten al twee jaar aan een mooi plan voor een Romeins scheepvaartmuseum. Maar laatst zei de gemeente plots ‘We doen niet meer mee’. Archeon moest z’n commerciële opzet loslaten, maar dat vond de parkdirectie te vroeg. Archeon gaat nu in z’n eentje met het geplande museum aan de slag.

  1. Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatiepaspoort
    Play

    Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatie­p­as­poort

  2. Halve Nederlander in de race om burgemeester van Londen te worden
    Play

    Halve Nederlan­der in de race om burgemees­ter van Londen te worden