Volledig scherm
© AD

Kritiek van Alphense oppositie op Development Board blijft

De oppositie in Alphen blijft uiterst kritisch kijken naar de Economic Development Board Alphen (EDBA). Deze economische commissie, die sinds 2015 bestaat, slaat een nieuwe weg in. EDBA stopt met het toekennen van subsidies aan bedrijven en wordt een onafhankelijke ‘denktank’. Van de gemeente krijgt die een jaarbudget van 225.000 euro.

,,Maar hoe onafhankelijk ben je, als je aan het gemeente-infuus blijft hangen’’, vraagt Pieter Jan Morssink (D66) zich af. En wat heeft EDBA – buiten het verlichten van de Alticom-toren – in de afgelopen vier jaar voor een budget van 3,8 miljoen euro nu eigenlijk gepresteerd?

Werkgelegenheid

,,Er zijn 35 subsidies verstrekt die hebben geleid tot 160 fte’s aan werk”, countert voorzitter Erik Braun. Ook heeft EDBA bijgedragen aan de renovatie van de Zwammerdamschepen. Raadsleden zijn niet overtuigd. ,,Omfloerste bedoeling zonder zichtbare resultaten”, vindt Wil Verschuur (BA). ,,De afgelopen drie jaar waren geen succes”, zegt Peter Bontekoe (WKB). ,,Er is niet één ding wat ambtenaren niet zelf hadden kunnen doen, wat is de meerwaarde?” meent Harre van der Nat (SP).

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195