Volledig scherm
Helga Hofman (links) en Armando bij de opening van zijn laatste expositie in Alphen in april 2017. © Archieffoto Martin Sharrott

Kunstenaar Armando in najaar herdacht in Alphen

De in juli overleden kunstenaar Armando wordt eind dit jaar in Alphen herdacht met een herdenkingstentoonstelling. Dat heeft galeriehoudster Helga Hofman bekendgemaakt. De tentoonstelling staat gepland voor de maanden november en december in de galerie van Hofman in Alphen.

Hofman had decennialang een bijzondere band met Armando en beschikt over een grote collectie werken van de veelzijdige kunstenaar. Armando was vaste gast in de Alphense galerie van Hofman, tot zijn overlijden in juli.

,,De exacte data van de expositie weet ik nog niet. Ik wil rekening houden met de landelijke overzichtstentoonstelling voor Armando in Museum Voorlinden”, zegt de galeriehoudster.

Het museum in Wassenaar had voor komend voorjaar een tentoonstelling gepland ter ere van de 90ste verjaardag van de kunstenaar. Vanwege zijn overlijden is deze vervroegd naar dit najaar.

Hommage

Op de vraag of Galerie Helga Hofman werken zal uitwisselen met Museum Voorlinden, luidt het antwoord ontkennend. Hofman: ,,Wij hebben allebei onze eigen expositie. Zij brengen een landelijke hommage. Ik breng mijn eigen persoonlijke hommage aan Armando, met de werken uit mijn eigen collectie.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.