Volledig scherm
Foto ter illustratie © Tamara Reijers

Laatste keer nacht doorhalen voor LAN-party

Maar liefst 100 leerlingen van de vier vestigingen van CSG Groene Hart gaan de hele nacht gamen op het Groene Hart Leerpark in Alphen. Dit jaar wordt de 12e editie van de Groene Hart Game eXperience gehouden. 

Omdat de aula van het Leerpark door de komst van de nieuwe school volgend jaar niet meer beschikbaar zal zijn, wordt de laatste editie extra speciaal.  De leerlingen gaan van vrijdag 17 november 20.00 uur tot zaterdag 18 november 11.00 uur gamen. De video belooft alvast een coole spooktocht.

Tekst gaat door onder de video.

Coole spooktocht door de school

Omdat de spooktocht in 2014 zo’n groot succes was hebben de organisatoren, de ICT-afdeling van SCOPE scholengroep, besloten om dit speciaal voor de laatste editie nog een keer te organiseren. Maar dan nu nog enger en spannender! ,,Echt een niet te missen activiteit”, laat Frank van Brenk, hoofd ICT van SCOPE weten. Leerlingen kunnen de spooktocht lopen met een groepje van maximaal vier personen. Frank: ,,Speciaal voor alle docenten van de school organiseren we de spooktocht op zaterdagavond nog een keer. Ze kunnen de tocht dan ook een keer beleven, samen met hun vrienden of familie.”

Weinig slaap

Wat is een LAN-party?
Een LAN-party is een grote of kleine bijeenkomst van jongeren die helemaal weg zijn van computergames. Centraal staat het netwerk dat de computers met elkaar verbindt. LAN staat voor Local Area Network, oftewel een lokaal netwerk. Je kunt hier dezelfde dingen mee doen als op het internet, maar dan vele malen sneller. In de meeste gevallen neemt iedere bezoeker zijn eigen computer met monitor mee.

Voor een kleine bijdrage krijgen de deelnemers van de LAN-party onder andere een goed ontbijt en het Game eXperience T-shirt. Dankzij de sponsoren zijn er ook de laatste keer weer erg mooie prijzen en veel goodies te winnen. Via webcams zal het evenement LIVE te volgen zijn. Ook is er een apart ingerichte slaapzaal en kunnen de leerlingen hun slaapzak en matje meenemen. Maar hier wordt meestal niet veel gebruik van gemaakt, de meesten gaan de hele nacht door.