Volledig scherm
Brandweerlui kwamen er vrijdag aan te pas om het overtollige water de school uit te vegen. Archieffoto © Josh Walet

Leerlingen krijgen weer les op ‘opgeruimde’ en droge Hobbitburcht

Het is weer droog op basisschool De Hobbitburcht in Alphen. De leerlingen krijgen vandaag gewoon les, nadat leerkrachten het hele weekend in touw waren de school watervrij te maken. Vrijdag werden de kinderen naar huis gestuurd, nadat de school door een waterleidingbreuk blank kwam te staan.

,,Afgelopen weekend hebben we bij toerbeurt de blazers die vocht opvingen geleegd", vertelt directeur Denise Klapwijk. ,,We zijn met het hele team aan de slag geweest om alles zo snel mogelijk weer in te kunnen richten.” 

Hoe hoog de schade is, weet Klapwijk nog niet. Ze ziet echter ook een voordeel aan de waterstroom die vrijdag door de school sijpelde. ,,Je hebt alles weer eens in handen. We hebben nu weer een opgeruimde school.” In ieder geval konden de kerstspullen die onder het podium stonden en diverse draden die er lagen als verloren worden beschouwd. 

De lessen begonnen vandaag met een terugblik naar vrijdag. ,,Leerlingen zijn nieuwsgierig", merkte Klapwijk. ,,Vooral in de bovenbouw willen ze weten wat er precies gebeurd is. In de onderbouw is het meer een kwestie van uitleggen waarom we ze niet konden ontvangen vrijdag.” 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.