Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Lening niet in trek bij Alphense senioren

Ouderen staan niet in de rij om met leningen hun huis aan te passen, zodat zij langer zelfstandig kunnen wonen. Sinds de introductie in de gemeente Alphen ruim zes maanden terug is pas één blijverslening verstrekt. De bekendheid moet beter, vinden de initiatiefnemers.

Quote

Het verbaast ons, want wij hadden signalen dat er juist veel behoefte aan is

Caroline Blom

De ChristenUnie (CU) was in politiek Alphen dé voorvechter van de blijverslening. ,,Erg jammer dat het nu niet goed loopt’’, reageert CU-raadslid Caroline Blom. ,,Het verbaast ons, want wij hadden signalen dat er juist veel behoefte aan is.’’

De ouderenbonden (OSO) stuurden zelfs een brandbrief naar alle politieke partijen om de komst van de lening ‘af te dwingen’. Senioren en minder validen kunnen de lening (2.500 tot 50.000 euro) gebruiken om hun bad te vervangen door een inloopdouche, extra trapleuningen of een verhoogde toiletpot te plaatsen of zelfs een volledige badkamer te verplaatsen naar de begane grond. De lening kan uitkomst bieden als bestaande regelingen (van de Wet maatschappelijke ondersteuning) ontoereikend zijn.